Leestijd: 14 minuten

Wij zijn De Reisjournalist.

De mooiste reisverhalen van de beste reisjournalisten.

Welkom bij De Reisjournalist. In dit online magazine vind je de mooiste reisverhalen van de beste reisjournalisten en -fotografen der Lage Landen. Tezamen hebben zij twee eeuwen ervaring en voor de grootste en bekendste kranten en tijdschriften reizen zij de wereld rond.

sander-groen

Sander Groen
Hoofdredacteur

Sander Groen is reisjournalist sinds 2002. Hij vloog 30 keer de wereld rond, bezocht 70 landen en publiceerde 300 reisreportages, onder meer in AD, ELLE, Flying Dutchman, Kampioen, National Geographic Traveler, Het Parool, Plus Magazine, Reizen Magazine, De TelegraafVeronica Magazine en Zin. Hij won diverse prijzen, waaronder de Aad Struijs Persprijs, de enige onafhankelijke vakprijs voor Nederlandstalige reisjournalistiek. Groen is ook curator van het themakanaal Reizen van Blendle en oprichter van en docent aan de School voor Reisjournalistiek.

Alle reisverhalen van Sander Groen

ivo-weyel

Ivo Weyel
Reisjournalist

Ivo Weyel reist van hot naar her, voor z’n beroep en voor z’n lol. Alles aan reizen vindt hij leuk, zelfs hangen op vliegvelden (mits in een lounge) en vliegen zelf (mits First). Hij vormt al jaren een vast reisteam met fotograaf Herman van Heusden, voor o.a. NRC Handelsblad, Elsevier, Esquire, LXRY, De Tijd en Holland Herald.

Alle reisverhalen van Ivo Weyel

anne-wesseling

Anne Wesseling
Reisjournalist

Anne Wesseling schrijft en reist. Onderwerp of bestemming maken haar niet eens zoveel uit, want er is altijd een mooi verhaal te halen. Wesseling werkt voor AD, Happinez en Reizen Magazine en haar werk werd meermaals bekroond, onder meer met de Aad Struijs Persprijs.

Alle reisverhalen van Anne Wesseling

harri-theirlynck-2

Harri Theirlynck
Reisjournalist

Harri Theirlynck was hoofdredacteur van de Kampioen en Reizen Magazine en werkt freelance voor AD, Arts & Auto, De Telegraaf en TravMagazine. Ook is hij curator van het themakanaal Reizen van de digitale kiosk Blendle en docent reisjournalistiek aan de Fontys Hogeschool.

Alle reisverhalen van Harri Theirlynck

hans-bouman-2

Hans Bouman
Reisjournalist

Hans Bouman was redacteur van Propria Cures, eindredacteur bij Reizen Magazine en literatuurrecensent voor de Volkskrant. Als freelance (reis)journalist publiceerde hij onder meer in Avenue, Elegance, ELLE, Elsevier, Flying Dutchman, HP/De Tijd, Plus Magazine, VPRO Gids en Vrij Nederland.

Alle reisverhalen van Hans Bouman

nicolline-van-der-spek

Nicolline van der Spek
Reisjournalist

Nicolline van der Spek is historica en geïnteresseerd in de geschiedenis van de bestemmingen die ze bereist – en dan met name de petites histoires. Sinds 1994 is ze freelance (reis)journalist voor o.m. De Telegraaf, Consumentenbond Reisgids, Cosmopolitan, Elegance, Kampioen en Reizen Magazine.

Alle reisverhalen van Nicolline van der Spek

ralf-groothuizen

Ralf Groothuizen
Reisjournalist

Ralf Groothuizen woonde en werkte geruime tijd in Napels en publiceerde in AD, HP/De Tijd, Het Parool, Italië Magazine en National Geographic. Naast reisverhalen voor gedrukte media maakt hij documentaires voor televisie. Mensen die in een globaliserende wereld vasthouden aan hun eigen gebruiken, daar houdt hij van.

Alle reisverhalen van Ralf Groothuizen

annemarie-bergfeld

Annemarie Bergfeld
Reisjournalist

Annemarie Bergfeld is op haar best als ze in beweging is. Favoriet om te maken zijn de reisreportages waarvoor gelopen, gefietst, gekanood of gezeild moet worden. Ze heeft een voorliefde voor Scandinavië. Haar publicaties zijn te lezen in o.a. Roots, Seasons, Elsevier Juist, Arts&Auto, FietsActief en Trouw.

Alle reisverhalen van Annemarie Bergfeld

jessica-de-korte

Jessica de Korte
Reisjournalist

Jessica de Korte beschrijft en fotografeert wonderlijke werelden, met oog voor de locals vol eigenzinnige verhalen en de rijkdom aan natuur en monumenten. Liefst fietsend of wandelend. Varend mag ook, en soms pakt ze de auto. Haar reisreportages verschijnen in Trouw, NRC, Nieuwe Revu, Roots en Zin.

Alle reisverhalen van Jessica de Korte

frits-meyst

Frits Meyst
Reisfotograaf

Zilveren Camera-winnaar Frits Meyst was als oorlogsfotograaf bij de volksopstand in Indonesië, de oorlog in Joegoslavië en de val van Saddam Hoessein. Nog steeds zoekt hij het avontuur op, maar nu op de mooiste plekken ter wereld. Zijn werk verscheen in National Geographic Traveler, The Guardian en The New York Times.

Alle reisverhalen met fotografie van Frits Meyst

rutger-geerling

Rutger Geerling
Reisfotograaf

Hij vliegt de wereld rond in privévliegtuigen en staat op het podium met superster-dj’s als Martin Garrix, Hardwell en Armin van Buuren. Door zijn succes als dance-fotograaf zou je bijna vergeten dat Rutger Geerling ook een indrukwekkende staat van dienst heeft als reisfotograaf, met als specialismen wintersport en duiken. Zijn reisreportages verschenen in Veronica Magazine, Reizen Magazine en National Geographic Traveler.

Alle reisverhalen met fotografie van Rutger Geerling

thijs-heslenfeld

Thijs Heslenfeld
Reisfotograaf

‘Het beestmens’, zo noemde een collega hem. Fotograaf Thijs Heslenfeld bereist de moeilijkst bereikbare plekken op aarde. Zijn fotoboeken, zoals Cold (Antarctica), Hot (Australië), Empty (Namibië) en Au! (Suriname), kregen lovende recensies. Geregeld neemt hij gasten mee naar de Afrikaanse bush en organiseert hij fotografieworkshops op bijzondere locaties.

Alle reisverhalen met fotografie van Thijs Heslenfeld

jolanda-linschooten

Jolanda Linschooten
Reisfotograaf

Jolanda Linschooten fotografeert, filmt en schrijft over avonturen die anderen dan zijzelf bestempelen als ‘extreem’. Ze schreef diverse boeken en reisgidsen, onder meer over IJslandse bergtochten, Alaska en het Poollicht, en publiceert in Op Pad, Happinez en National Geographic.

Alle reisverhalen met fotografie van Jolanda Linschooten

jeroen-berends

Jeroen Berends
Reisfotograaf

Reisfotograaf Jeroen Berends wordt gedreven door nieuwsgierigheid naar de plekken waar hij nog niet is geweest. Of dat nu in Nederland of daarbuiten is, schoonheid vindt hij overal. Zijn reportages verschenen in Hollands Glorie, Italië Magazine, Méditerranée, Plus Magazine en Seasons.

Alle reisverhalen met fotografie van Jeroen Berends

jurjen-drenth

Jurjen Drenth
Reisfotograaf

Jurjen Drenth is misschien wel Neerlands beste reisfotograaf. Hij maakte furore met zijn Hollandse landschappen en fotoseries in de geest van Rembrandt, Vermeer en Van Gogh. Drenth reist de wereld rond voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, van National Geographic, Kampioen en Reizen Magazine tot GEO, Stern en El País.

Alle reisverhalen met fotografie van Jurjen Drenth

laurence-delderfield

Laurence Delderfield
Reisfotograaf

Geboren Londenaar Laurence Delderfield is vergroeid met zijn camera. In de jaren dat hij in Frankrijk woonde, ontwikkelde hij zijn passie voor buiten- en reisfotografie. Zijn werk wordt in binnen- en buitenland gepubliceerd, in boeken en reclamecampagnes, kalenders en ansichtkaarten plus tijdschriften als FietsActief, Plus Magazine, Roots en Seasons.

Alle reisverhalen met fotografie van Laurence Delderfield

Herman van Heusden
Reisfotograaf

Herman van Heusden vliegt voor zijn vele reisreportages de wereld rond, naar de verste uithoeken, om ze te vinden en vast te leggen. Hij publiceert in binnen- en buitenland, in kranten als The Wall Street Journal, De Tijd, NRC Handelsblad, Het Parool, De Telegraaf en Het Financieele Dagblad, en tijdschriften als Elsevier, HP/De Tijd en LXRY.

Alle reisverhalen met fotografie van Herman van Heusden

martin-kers

Martin Kers
Reisfotograaf

‘Kersiaans kijken’ is een begrip: niemand ziet wat Martin Kers ziet. Hij is de nestor aller reisfotografen en verwierf faam met zijn foto’s van het Hollandse landschap. Kers publiceerde vele fotoboeken en zijn fotografie verscheen onder meer in Avenue, Elegance, Holland Herald en National Geographic.

Alle reisverhalen met fotografie van Martin Kers

emile-luider-foto-hans-bouman

Emile Luider
Reisfotograaf

Emile Luider is meervoudig World Press Photo-winnaar. Vanuit zijn woonplaats nabij Parijs reist hij de wereld rond voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, van Vrij Nederland, Reizen Magazine en National Geographic Traveler tot GEO, Le Figaro en Time Magazine.

Alle reisverhalen met fotografie van Emile Luider

paul-tolenaar

Paul Tolenaar
Reisfotograaf

Paul Tolenaar behoort met stip tot de beste (reis)fotografen van Nederland. Zijn werk verschijnt in AD, En France, HP/De TijdKampioen, NRC HandelsbladPanorama, Plus Magazine, Residence en Reizen Magazine.

Alle reisverhalen met fotografie van Paul Tolenaar

floor-de-goede

Floor de Goede
Striptekenaar

Floor de Goede, alias Flo, publiceert strips en illustraties op zijn website, in boekvorm en in kranten als Het Parool, AD en NRC. Zijn werk werd bekroond met de VPRO Debuutprijs, de Stripschapspenning en de Zilveren Griffel. Een reis naar de Eolische Eilanden resulteerde in zijn eerste graphic novel: Dansen op de vulkaan verscheen bij Oog & Blik, de stripimprint van De Bezige Bij.

Alle reisverhalen met illustraties van Floor de Goede

• • •

Contact

Wil je samenwerken met De Reisjournalist. of een van deze topreisjournalisten inhuren? Stuur een mailtje naar hoofdredacteur Sander Groen: sander@dereisjournalist.nl

Nieuwsbrief: € 0,-
De mooiste reisverhalen van de beste reisjournalisten in je mailbox? Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.