Leestijd: 18 minuten

Club Tropicana

Welkom in de zonovergoten partyhoofdstad van de VS: Miami Beach

26

Het is de partyhoofdstad van de VS en volgens de Amerikanen de meest sexy stad van het land. Reisjournalist Sander Groen dompelt zich onder in deze hedonistische tropische speeltuin om te shoppen, eten, zonnen en feesten alsof morgen niet bestaat: welkom in Miami Beach.

Tonight’s gonna be a good night,’ zingen de Black Eyed Peas via de speakers van de Palace Bar op Ocean Drive. Ik zit aan een tafeltje onder een palmboom aan een hartig ontbijtje van roerei met bacon en gebakken aardappeltjes bij een Budweiser. Misschien wel de beste plek van Miami om mensen te kijken, dit terras: tussen de tafeltjes door slentert een oneindige stoet van jongens op slippers met gebronsde bovenlijven en meisjes in hotpants en nikserige topjes, afgewisseld door af en toe wat roodverbrande Britten en verbaasde Japanners.

Naast me schuiven over het asfalt de Ferrari’s en Lamborghini’s voorbij tegen een decor van wuivende kokospalmen. Daarachter zie ik een honderd meter breed en kilometerslang suikerwit zandstrand vol parasols en ligbedjes, met erop nog veel meer van die jongens in shorts en meisjes in topjes, die onder een glinsterende laag sunblock liggen te bakken, met een pitcher binnen handbereik en uitzicht op de azuurblauwe Atlantische Oceaan aan de ene en de pastelkleurige art-decopaleisjes van Ocean Drive aan de andere kant.

 

Nieuwsbrief: € 0,-
De mooiste reisverhalen van de beste reisjournalisten in je mailbox? Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.